.

.

1734 ES 1734 ШПАНИЈА со шпанскиот Крал ФЕЛИПЕ Филип V Анти Вистински Добра Uncertified

1734 ES 1734 ШПАНИЈА со шпанскиот Крал ФЕЛИПЕ Филип V Анти Вистински Добра Uncertified

мислење на клиентот:

DEN 12927.60
Достапност
Во достапна форма

Предвидено со Сертификат за Автентичност и Доживотна Гаранција за Автентичноста со world - реномирани античка монета 19 декември 1683 9 јули 1746) бил Крал на Шпанија од 1 ноември 1700 до 14 јануари 1724, и повторно од 6 септември 1724 до неговата смрт во 1746. Филип го поттикнаа многу важни реформи во Шпанија, повеќето особено централизација на власта на монархијата и сузбивање на регионалната привилегии, преку Nueva Planta декрети, и преструктуирање на администрацијата на шпански Империја на Пиринејскиот полуостров и неговата странство региони.збирот на неговите две владее, 45 години и 21 ден, е најдолг во современиот шпански историја.Филип се роди во француската кралското семејство како Барон, Војводата од Anjou.Тој беше втор син на Луис, Големата Dauphin, кој беше син и наследник на Кралот Луј XIV.Големиот Dauphin имаше најсилните генеалошко тврдат дека шпанскиот престол кои се чуваат од страна на својот мајчинската чичко, Кралот Чарлс II.Сепак, бидејќи ниту Гранд Dauphin, ниту неговите најстариот син, Луис, Војводата од Бургундија, би можеле да бидат раселени од сукцесијата на францускиот престол, Кралот Чарлс име на Војводата од Anjou како негов наследник во неговата волја.Тој се вознесе на шпанскиот престол во 1700 како Кралот Филип V. Филип бил првиот член на Куќата на Бурбон да владеење како Крал на Шпанија.Тоа е добро познато дека сојузот на Франција и Шпанија под еден монарх ќе вознемирени рамнотежата на моќ во Европа, и дека другите Евра.

Клучни карактеристики

Им се допаѓа и на купувачите